Parkeren vrachtwagens en aanhangers

Volgens de APV is het parkeren binnen de bebouwde kom van grote voertuigen (lengte > 6 meter of een hoogte > 2.40 meter) verboden tussen 18.00 uur en 08.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Daarnaast is het verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie dan wel anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, langer dan op drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te hebben. Op Oostambacht ontvangen we meer en meer klachten van ondernemers over het parkeergedrag van vrachtwagenchauffeurs. Dit heeft geresulteerd in een aantal klachten bij de gemeente. De gemeente is hierop gaan handhaven. In eerste instantie zijn waarschuwingsbrieven verzonden naar de huisadressen van de vrachtwagenchauffeurs die veel op Oostambacht parkeerden. Vervolgens is inmiddels gedurende een tweetal avonden geverbaliseerd. Aanhangwagens zijn inmiddels voorzien van een sticker en worden indien nodig verwijderd. Een aantal vrachtwagenchauffeurs die zijn gevestigd in Nootdorp hebben het spreekuur van de wethouder bezocht om hierover te praten.

Hoe zit het met gras maaien in de gemeente
Met dit groeizame weer schiet het gras weer uit de grond. Maandag 10 juni startte er weer een nieuwe maaironde van 5 weken lang door de hele gemeente.

Verkeersveiligheid en ecologisch beleid
Waar en hoe vaak bermen in de gemeente worden gemaaid hangt samen met verkeersveiligheid en ecologisch beleid. Door het warme en vochtige weer is op sommige plaatsen het gras heel hard gegroeid. De gemeente kijkt daarom tussentijds of het verkeerszicht niet belemmerd wordt door hoog gras. Als het nodig is, wordt extra gemaaid.

Ecologisch beheer
De plekken die de gemeente ecologisch beheert, worden vaak pas eind juni of in juli voor de eerste keer gemaaid. Waarom doet de gemeente dat eigenlijk? Deze plekken worden zo weinig mogelijk gemaaid. En als wordt gemaaid, wordt niet alles in één keer gemaaid. Met name in de winter laat de gemeente delen van de vegetatie staan en maaisel wordt altijd afgevoerd. Ook wordt er een schaapskudde ingezet om het gras kort te houden.

Meldpunt leefomgeving
De gemeente is niet overal tegelijk. Zie je plekken die gevaar kunnen opleveren voor verkeer? Meld ze dan bij het meldpunt leefomgeving via www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpunt. Na een melding bekijkt de gemeente de situatie en wordt het gras gemaaid als dat nodig is.

Uitnodiging VNO-NCW
Van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ontvingen we het verzoek onderstaande uitnodiging met de leden te delen.

Datum: 2 juli 2019
Tijd: 15.00-18.45 uur
Locatie: Ontvangst op één van de drie locaties
Programma: Klik hier
Aanmelden: Via oostland@vno-ncwwest.nl of spek@vno-ncwwest.nl

Altijd al eens binnen willen kijken bij een van onze kanjers in de regio? Met het “Rondje van de Zaak” openen bedrijven van de regio hun deuren. Op deze middag bezoekt u in één klap 3 bedrijven van het Bedrijvenpark De Boezem, in Pijnacker. De onderscheidende kracht van deze bedrijven staat die middag centraal.

De deelnemende bedrijven zijn:

Impressed print & sign
“Hoogwaardige kwaliteit dat is wat onderscheidt,” zegt Sandra Haket, eigenaresse van Impressed. Bij Impressed is de dienstverlening erop ingericht om uw drukwerk en belettering op een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige manier te produceren en af te werken. Hoe doen zij dat, hoe redden zij zich in een wereld tussen internetdrukkers en snelle opmars van digitalisering?

L. van Vliet Vorkheftrucks b.v.
Mensen en Machines, L. van Vliet Vorkheftrucks is een betrouwbare partner in het leveren en onderhouden van mobiele interne transportmiddelen. De kracht van L. van Vliet Vorkheftrucks staat prominent genoemd op zijn website. Om er een te noemen “een ‘no-nonsens’-familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring”. Oerdegelijk bedrijf, waar zijn familie hem voor ging. Hoe zorgt Leco van Vliet ervoor, dat zijn bedrijf zich blijft onderscheiden in de markt?

24/7 Watersnijden
De specialist op het gebied van watersnijden. Zij zeggen eigenlijk altijd. Wij kunnen alles snijden behalve gehard glas. Oscar van Buijtene neemt ons mee in de wondere wereld van water en wonder schone producten. Heeft hij een sleutel tot succes? En wil hij deze met ons delen?

Programma
Wij laten u vooraf weten waar uw “Rondje van de Zaak” start en welke bedrijven u daarna bezoekt.

15.00: Ontvangst op één van de drie locaties
15.15 – 16.00: Bedrijfsbezoek A
16.15 – 17.00: Bedrijfsbezoek B
17.15 – 18.00: Bedrijfsbezoek C
18.00 – 18.45: Afsluitende netwerkborrel

Voor deze bijeenkomst geldt een maximaal aantal van 60 personen.

Who’s next?
Wie introduceer jij deze bijeenkomst? Ondernemers verrijken elkaar. Wil jij andere ondernemers enthousiasmeren en kennis laten maken met ons netwerk? Dan zijn ze van harte welkom tijdens het Rondje van de zaak. Laat aan Monique Spek, via spek@vno-ncwwest.nl weten wie jij mee neemt. Met elkaar maken we ons netwerk persoonlijker en sterker! Who’s Next?

Aanmelden of vragen?
Bent u ondernemer in deze regio en heeft u raakvlakken met deze onderwerpen? Dan kunt u zichzelf aan- of afmelden via de link rechtsboven. Als u een vraag heeft over de bijeenkomst of alvast voor onze gastspreker, dan kunt u mailen naar spek@vno-ncwwest.nl

Gaat u mee op stap? Graag tot 2 juli!
VNO/NCW West

Hartelijke groet,

Bestuur Bedrijvenpark Oostambacht

Hans van de Sande, Leo Wortel, Frank Put, Claudio Houtman, Marcel Toet